Живокост мазь 40,0

Живокост мазь 40,0

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ЖИВОКОСТУ МАЗЬ

(Unguentum Symphyti)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості:мазь світло-коричневого кольору з характерним запахом;

склад:1 г мазі містить живокосту настойки 0,1 г, вітаміну Е масляного розчину  98 % ( у перерахуванні на 100 % вміст вітаміну Е)  0.01 г;

допоміжні речовини:вазелін, кукурудзяна олія рафінована, гліцерин, емульгатор Т-2, ніпагін (метилпарагідроксибензоат), ароматизатор, вода очищена.

Форма випуску. Мазь.

Фармакотерапевтична група.Засоби, що застосовуються місцево при суглобовому та м'язовому болю. Код АТС M02A X.

Фармакологічні властивості.ФармакодинамікаДія препарату визначається компонентами, які входять до його складу. Основними діючими речовинами живокосту настойки є алантоїн, слизисті та дубильні речовини. Алантоїн стимулює ріст кісткової тканини, процеси регенерації епітелію, зменшує больові відчуття, має кровоспинну та протизапальну дію, таніни живокосту прискорюють процеси загоювання ран і виразкових вражень. Вітамін Е поліпшує живлення клітин, захищає їх від руйнування, посилює ефект алантоїну.

Фармакокінетика.Не відома.

Показання для застосування.Ревматичний біль, невралгія, ішіас, люмбаго, радикуліт, міалгія, артралгія, остеохондроз, атрити, спортивні, побутові травми-удари, розтягнення сухожиль, закриті переломи кісток. Сухість та тріщини шкіри, рани які тривалий час не загоюються, трофічні виразки, дерматити, екзема.

Спосіб застосування та дози.Дорослі та діти старше 12 років: залежно від розміру поверхні ураженої ділянки мазь наносять товстим шаром та ретельно втирають в шкіру 2 - 3 рази на добу, на ніч можна наносити мазь під пов`язку. Курс лікування залежить від тяжкості перебігу захворювання, а також від характеру супутньої терапії, але не повинен перевищувати 4 - 6 тижнів протягом року.

Побічна дія. Препарат звичайно добре переноситься, але в разі тривалого застосування інколи можливі прояви алергічної реакції на складові препарату (свербіж, набряк або пропасниця).

Протипоказання. Препарат протипоказаний дітям до 12 років, жінкам у період вагітності та годування груддю. Підвищена чутливість до компонентів препарату.

Передозування.Можуть   розвиватися алергічні реакції (свербіж, набряк або пропасниця).

Лікування. При появі   симптомів алергії препарат відмінити та змити   залишки зі шкіри.

Особливості застосування.   Для уникнення появи побічних ефектів необхідно заздалегідь нанести невелику кількість мазі на шкіру для визначення індивідуальної чутливості. Не наносити на шкіру з проявами алергічної реакції. Не допускати потрапляння мазі в очі.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не відома.

Умови та термін зберігання.Зберігати при температурі 8 - 15 º С у захищеному від світла та недоступному для дітей місці. Термін придатності - 2 роки.

Умови відпуску. Без рецепта.

Упаковка. По 40 г в алюмінієвій тубі, по 50 г в банці; по 1 тубі або 1 банці в пачці з картону.

Виробник. ТОВ ”ДКП ”Фармацевтична фабрика”.

Адреса.Україна, 10014, м. Житомир, вул. Лермонтовська, 5.

 

36334

Аптека интернет цен

Весь товар нашей аптеки сертифицирован
Лицензия на розничную продажу медикаментов 
АЕ №193411 от 28.10.2013 г.

Обратная связь

Аптечная справка
(061) 218-55-55
098-218-55-55

099-218-55-55

ПН-ПТ с 08:00 до 19:00
СБ с 08:00 до 17:00

Присоединяйтесь

Наши аптеки Обратная связь